Salutare!

Sunt Vasile Decu, editorul revistei online „Exploratori Moderni-SPACE”, dedicată astronomiei și explorării spațiale.

Pornit în 2016 ca revistă tipărită, proiectul s-a mutat acum în online, sub forma unui newsletter editorial.

Abonează-te

Ce ofer eu diferit? Voi căuta mereu să-ți aduc cei mai relevanți experți atunci când abordez un subiect. De la astronauți la oamenii de știință și inginerii din echipele misiunilor spațiale.

De ce un newsletter? Pentru că, în ciuda agitației din media în jurul noilor mode tehnologice, de la video la podcasturi și „stories” pe social media, newsletterele rămân cea mai bună „inovație” din media și jurnalism din ultimii mulți ani.

Această „revistă în inbox” îmi oferă o legătură directă cu tine, cititorul, eliberată de filtrul algoritmilor de pe social media, de exemplu. Dar îți oferă și ție un control sporit. Acel buton de „dezabonare” este un instrument foarte eficient - pentru a mă face să-mi respect promisiunea de a publica numai conținut bun, original și relevant pentru pasionații de astronomie și explorare spațială. Iar asta mă ajută să rămân concentrat pe calitatea și originalitatea articolelor pe care ți le trimit.

Câteva detalii tehnice.
Da, algoritmii de email sunt mai buni decât cei din social media, dar tot mai greșesc :) Dacă, cumva, newsletterul acesta ajunge în spam (fără să-l trimiți tu acolo :) ) marchează-l, te rog, drept ‘not spam’. Iar Gmail-ul îl pune, de obicei, în tab-urile de ‘Promotions’ ori ‘Updates’. Îți sugerez să-l muți în inbox.

O audiență bună trebuie să fie o comunitate. Îmi poți scrie ușor, cu reply la adresa de la care primești newsletterul. O să citesc și o să răspund la toate mesajele. Așa că nu ezita să-mi atragi atenția dacă și când fac o greșeală. Feedback-ul mi se pare esențial - o gafă, din neatenție ori grabă, poate strica munca din spatele unui interviu ori articol de știință.

La fel de bine primite sunt și mesajele de apreciere, mai ales din partea cunoscătorilor din acest domeniu științific atât de frumos. Dacă îți plac interviurile și articolele mele, recomandă-le și altora, fie direct, fie printr-un share pe Facebook al articolelor, de exemplu. E cel mai bun mod prin care putem construi această comunitate.

Spor la citit și cer senin!

Subscribe to Exploratori Moderni - SPACE

Revistă online de astronomie și explorare spațială.